niedziela, 25 stycznia 2015

biszkopt z kokosem






  1. upiec biszkopt z 4 jaj i poczekać aż ostygnie
  2. 20dkg wiórek kokosowych namoczyć w 0,25 l Adwokata (można zastąpić mocną kawą z cukrem - tzn 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej + 1,5 łyżki cukru zaparzyć  w 1/2 szklanki wody)
  3. rozpuścić białą czekoladę (na parze) i wymieszać z kokosem
  4. 750 ml śmietany 30% ( z kartonika) ubić na sztywno + zagęstnik+ kokos –wyłożyć na biszkopt
  5. garstkę kokosu usmażyć na maśle na złoty kolor i po ostudzeniu posypać wierzch ciasta               UWAGA wszystko jest przeliczone na małą blaszkę przy dużej należy   wszystko x 2

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz